Μαρμελάδα φράουλας

2.4K
0
(0)

Η πιο αγαπησιαρικη μαρμελάδα. Με το ζωντανό ροδοκόκκινο χρώμα της, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ερωτευτείς.  Η μαρμελάδα φράουλας είναι αγαπημένη της κόρης μου, γιαυτό βάζω πολλές δόσεις αγάπης κάθε φορά που την φτιάχνω.

Εξαιρετικά εύκολη συνταγή για να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα φράουλας με μόλις 3 υλικά. Ναι, το μόνο που χρειάζεσαι για να φτιάξεις  είναι φρέσκες φράουλες, ζάχαρη και χυμός λεμονιου, και θα έχετε την πιο φρέσκια, σπιτική μαρμελάδα φράουλας  καλύτερη από οποιοδήποτε κατάστημα.

Μαρμελάδα φράουλας
Jump to Recipe
Προετοιμασία

Πλένουμε καλά τις και φραουλες, αφαιρούμε το πράσινο μέρος. Κόβουμε τις φράουλες σε τέσσερα κομμάτια  και τις τοποθετούμε  σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την ζάχαρη και  το  χυμό  λεμονιού. Ανακατεύουμε  καλά   και  βάζουμε  το μπολ  στο  ψυγείο  για  12 ώρες. Αυτό βοηθά να μαλακώσουν οι φράουλες και να  βγάλουν  τον χυμό και έτσι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον νερό στην συνταγή. Μετά από 12 ώρες  οι φράουλες είναι  έτοιμες  για  να φτιάξουμε την  μαρμελάδα.

Πώς  αποθηκεύουμε την  μαρμελάδα φράουλας;

Αποθηκεύουμε την μαρμελάδα σε καλά αποστειρωμένα γυάλινα βάζα σε σκιερό μέρος έως και ένα χρόνο

Πως αποστειρώνουμε τα βάζα;

Αν φτιάχνουμε σάλτσες η μαρμελάδες και θέλουμε να τις αποθηκεύσουμε, η αποστείρωση στα βάζα είναι μια απαραίτητη διαδικασία. Μόνο το καλό πλύσιμο ΔΕΝ είναι αρκετό. Γιαυτό, αφού πλένουμε τα βάζα, σκουπίζουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά να μην έχουν νερά.

Έπειτα τα τοποθετούμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά. Βάζουμε μαζί με τα βάζα και τα καπάκια τους χωρίς να σκεπάζουμε. 

Μεταφέρουμε την ζεστή μαρμελάδα  μέσα στο ζεστό βάζο. Αφού κλείνουμε καλά,  αναποδογυρίζουμε το βάζο και αφήνουμε να κρυώσει έτσι . Με αυτό το τρόπο το βάζο κλείνει αεροστεγώς.

Συμβουλές για την καλύτερη σπιτική μαρμελάδα φράουλας.
  1. Χρησιμοποιήστε φρέσκες, ώριμες φράουλες: Η ποιότητα της μαρμελάδας σας θα εξαρτηθεί από την ποιότητα των υλικών σας, γι’ αυτό επιλέξτε φρέσκες, ώριμες φράουλες για καλύτερη γεύση και υφή.
  2. Για  να πλύνετε τις φράουλες,  βάλτε τες σε ένα  μπολ,  γεμίστε  με νερό,  ρίξτε στο  μπολ 3 κουταλιές  της σούπας  λευκό ξύδι και αφήστε για 15  λεπτά.  Αυτό  βοηθά  να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά και υπολείμματα από χώμα . Ύστερα  ξεπλένετε  με τρεχούμενο νερό.
  3. Μην παραλείψετε τον χυμό λεμονιού: Η προσθήκη χυμού λεμονιού στη μαρμελάδα μπορεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση της φυσικής πηκτίνης στις φράουλες και να βοηθήσει την μαρμελάδα να πήξει καλύτερα.
  4. Χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο: Η κατσαρόλα  με βαρύ θα  βοηθήσει να μην  καεί   και να μην  κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο.
  5. Αν   θέλετε  την  μαρμελάδα  πιο  ρευστή  προσθέστε  μερικές κουταλιές της σούπας νερό.
  6. Αν  θέλετε η μαρμελάδα  σας να έχει  πιο λεία υφή  μπορείτε  να την  πολτοποιήσετε  με ένα  ραβδομπλέντερ .
Μαρμελάδα φράουλας

Μαρμελάδα φράουλας

Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Χρόνος αναμονής 12 hours
Total Time 12 hours 55 minutes
Course Γλυκό, Μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού
Servings 3 βάζα των 250 μλ

Equipment

  • 1 μεγάλη κατσαρόλα
  • 3 αποστειρωμένα βάζα των 250 μλ

Ingredients
  

  • 1200 γρ φράουλες
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια σκόνη προαιρετικά

Instructions
 

  • Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις στραγγίζουμε. Τις ψιλοκόβουμε και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε να πάει η ζάχαρη παντού και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 12 ώρες για να βγάλουν οι φράουλες το νερό
  • Μετά από 12 ώρες, μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια μεγάλη κατσαρόλα . Αφήνουμε να πάρει βραση σε μέτρια φωτιά.
  • Ξαφρίζουμε τον αφρό οπότε χρειαστεί, ανεβάζουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά . Τα τελευταία τλεπτά ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει στον πάτο.
  • Μοιράζουμε την ζέστη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε
  • Καλή επιτυχία

Notes

Keyword μαρμελάδες, φράουλες
Πώς θα καταλάβω ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη;

Για να καταλάβετε ότι η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη, πάρτε ένα παγωμένο πιάτο και ρίξτε μια κουταλιά μαρμελάδα.  Γείρετε το ιπάτο στο πλάι. Εάν η μαρμελάδα γλιστράει αργά και δεν τρέχει τότε σημαίνει ότι είναι έτοιμη

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Close
Stin Kouzina Mou © Copyright 2022. All rights reserved.
Close