Τουρσί με γλιστρίδα

1.4K
0
(0)

Τουρσί με γλιστρίδα

Όσοι γνωρίζουν την μαγειρική μου, γνωρίζουν επίσης πόσο πολύ λατρεύω τις έντονες και πικάντικες γεύσεις. Γι’ αυτό και η σημερινή συνταγή είναι μία από τις αγαπημένες μου.

Πριν λίγες μερες έφτιαξα υπέροχα πιτάκια με γλιστρίδα. Οταν ανεβασα την συνταγή στο μπλογκ, σας υποσχέθηκα και άλλη νοστιμιά με αυτό το ταπεινό αλλα και εξαιρετικό υλικό. Ξέρετε, μετά από σχεδόν έξι χρόνια στον χώρο του blogging, διαθέτω μία μεγάλη λίστα με συνταγές που επιθυμώ να δοκιμάσω και να μοιραστώ. Ωστόσο, μερικές φορές ένα συγκεκριμένο συστατικό μπορεί να με παρασύρει σε διάφορες συνταγές και τρόπους μαγειρέματος. Ένα από αυτα αυτά είναι η γλιστρίδα. Σήμερα επέλεξα να την φτιάξω τουρσί. Τα παχουλά και τραγανά φυλλα της, με την λεμονάτη γεύση, κάνουν την γλιστρίδα ιδανικό υλικό για τουρσί.

Το τουρσί με γλιστρίδα είναι ένας εξαιρετικός μεζές. Η πλούσια και πικάντικη γεύση του, προσδίδει μια μοναδική αίσθηση σε σαλάτες και σάντουιτς. Προσωπικά, το απολαμβάνω ιδιαιτέρως όταν το συνδυάζω με φρέσκο τυρί, ντομάτα και ελιές, πάνω σε κριθαρένιο παξιμάδι, δημιουργώντας έναν απολαυστικό ντάκο.

Πώς να φτιάξετε το τουρσί με γλιστρίδα

Το υπέροχο για αυτήν τη συνταγή, είναι ότι ετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Είναι εύκολη στην παρασκευή και διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να φτιάξετε τουρσί με γλιστρίδα η διαδικασία είναι απλή:

  1. Αρχικά, προμηθεύετε αρκετή γλιστρίδα ώστε να γεμίσει όσα βάζο θέλετε να φτιάξετε. Ύστερα την πλένετε αρκετές φορές και αφήστε τη πάνω σε πετσέτα ή χαρτί κουζίνας να στεγνώσει. Αν έχετε στεγνωτήρι λαχανικών ακόμα καλύτερα. Αφού έχει στεγνώσει γεμίστε με αυτή απαποστειρωμένα βάζα. Τοποθετήστε μέσα στο βάζο τα μπαχαρικά (φύλλα δάφνης, σκόρδο, κόκκους από μαύρο πιπέρι και καυτερή πιπεριά)
  2. Στην συνέχεια ετοιμάστε την άρμη.
    • Για την άρμη θα χρειαστείτε: νερό, ξίδι, θαλασσινό αλάτι και κατά προτίμηση λίγη ζάχαρη, ίσα να “κόψει” λίγο την ξινη γευση, αν και δεν είναι απαραίτητη.
    • Η αναλογία νερό: ξίδι είναι 1:1. Δηλαδή για κάθε μονάδα νερού αντιστοιχεί ιδια ποσσοτητα ξυδιού.
    • Η αναλογία υγρού στοιχείου (νερο+ ξιδι) και αλατιού είναι: 1 λίτρο υγρό :1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
    • Αν επιλέξετε να προσθέσετε ζάχαρη, η αναλογία είναι: 1 λίτρα αρμη: 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
    • Αφήστε την άρμη να πάρει βράση και ύστερα ρίξτε το διάλυμα πάνω από τη γλιστρίδα και γεμίστε τα βάζα μέχρι να την καλύπτει όλη. Κλείστε τα βάζα και αφήστε να κρυώσει.
  3. Αφου κρυώσει, προσθέστε δυο κουταλιές της σουπας ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο εκτός απο γεύση, δεν επιτρέπει την γλιστρίδα να έχει επαφή με το περιβάλλον, με αποτέλεσμα να βοηθήσει διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  4. Αφήστε το βάζο σε σκιερό μέρος για μία εβδομάδα μέχρι να είναι έτοιμο. Αφού ανοίξετε το βάζο, τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.
Σημείωση

Για να αποστειρώνετε τα βάζα ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία. : Πλένετε τα βάζα με ζεστό νερό και σαπούνι. Ύστερα στεγνώστε και βάλτε τα στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά

Αν σας ενδιαφέρει, δείτε την συνταγή για πιτάκια με γλιστρίδα

Ακολουθήστε την σελίδα μου στο Instagram

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Close
Stin Kouzina Mou © Copyright 2022. All rights reserved.
Close