Μαρμελάδα βερίκοκο με λίγη ζάχαρη

2K
5
(3)

Μαρμελάδα βερίκοκο με λίγη ζάχαρη

Η μαρμελάδα βερίκοκο έχει τόσο υπέροχο λαμπερό χρώμα και  τόσο ακαταμάχητη γεύση.


Μία συνταγή που θα λατρέψετε.  Φτιαγμένη με γλυκά, ώριμα, ζουμερά βερίκοκα που αυτή τη εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι ο απόλυτος τρόπος για να διατηρήσετε αυτό το νόστιμο  φρούτο, και να απολαύσετε τη γεύση του καλοκαιριού κάθε εποχή.  Φτιάχνεται πολύ εύκολα, και επιπλέον, περιέχει λίγη ζάχαρη, προσφέροντας μια πιο φυσική γεύση του βερίκοκου.

Jump to Recipe
Μαρμελάδα βερίκοκο με λίγη ζάχαρη
Τα υλικά

Για να φτιάξετε αυτή τη νόστιμη μαρμελάδα, το μόνο που χρειάζεστε είναι τρία συστατικά : 

  • Φρέσκα βερίκοκα. Επιλέξτε ώριμα βερίκοκα γιατί είναι πιο γλυκά και έχουν πιο έντονο άρωμα. Για καλύτερο αποτέλεσμα στην μαρμελάδα  συνιστώ να  μην  ξεφλουδίσετε τα βερίκοκα.  Οι φλούδες έχουν φυσική πηκτίνη η οποία βοηθά να δέσει καλύτερα η μαρμελάδα μας
  • Ζάχαρη. Για ένα κιλό βερίκοκα χωρίς τα κουκούτσια, η συνηθισμένη δοσολογία της ζάχαρης είναι 700-800 γραμμάρια.  Στην συγκεκριμένη συνταγή  η ποσότητα της ζάχαρης μειώνεται στα 300 γραμμάρια. 
  • Χυμός λεμονιού. Το λεμόνι προσθέτει ένα ευχάριστο άρωμα και φρεσκάδα στη μαρμελάδα. Επιπλέον, λειτουργεί και ως φυσικό συντηρητικό.
Πώς να συντηρήσουμε την μαρμελάδα

*Το γεγονός έχει λιγότερη ζάχαρη, η διάρκεια ζωής της μαρμελάδας  μπορεί να μειωθεί σε σύγκριση με  την κανονική σπιτικη μαρμελάδα . Η ζάχαρη λειτουργεί ως φυσικός συντηρητικός παράγοντας και βοηθά να αυξηθεί η διάρκεια ζωής της μαρμελάδας.
Ωστόσο, αν το βάζο έχει σφραγιστεί σωστά, η μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη, μπορεί να διατηρηθεί έως και 6 μήνες στο ψυγείο.  Αν ανοίξετε την μαρμελάδα, συνιστώ  να την  καταναλώσετε εντός μίας εβδομάδας.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την μαρμελάδα;

Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες για να χρησιμοποιήσετε την μαρμελάδα βερίκοκο.

  1. Ψωμί και τοστ: Η μαρμελάδα βερίκοκο είναι ιδανική για να την απλώσετε πάνω σε φρέσκο ψωμί ή τοστ για ένα νόστιμο πρωινό ή ελαφρύ σνακ.
  2. Παγωτό: Προσθέστε μια κουταλιά μαρμελάδα βερίκοκο πάνω από το αγαπημένο σας παγωτό για μια γλυκιά και φρουτώδη γεύση.
  3. Προσθέστε την μαρμελάδα μέσα σε κέικ, κρουασάν και άλλα αρτοσκευάσματα για φτιάξετε νόστιμα γλυκά.
  4. Προθερμάνετε την μαρμελάδα να γίνει λίγο ρευστή και απλώστε την πάνω σε κέικ ή μπισκότα για να φτιάξετε ένα γευστικό γλάσο.
  5. Συνδυάστε την μαρμελάδα βερίκοκο με το γιαούρτι σας για ένα νόστιμο αποτέλεσμα
  6. Σερβίρετε την μαρμελάδα μαζί με διάφορα τυριά για να δημιουργήσετε μια πλούσια ποικιλία γεύσεων.
  7. Την ιδέα να κάνουμε δώρο σε φίλους και αγαπημενα πρόσωπα, σπιτικά προϊόντα, την βρίσκω εξαιρετική. Και επειδή ξέρω πως και εσείς λατρεύετε να κάνετε ενα τέτοιο δώρο, σας έχω μια μικρή έκπληξη. Εχω ετοιμάσει για σας μια ετικέτα για να διακοσμήσετε το βάζο για την σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο, με το σημειωμα: “Με πολλή αγάπη από μένα για σένα” . Είμαι σίγουρη πως η φίλοι σας θα εκτιμήσουν αφάνταστα την χειρονομία σας Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε την παρακάτω φωτογραφία στην συσκευή σας και ύστερα να την εκτυπώσετε σε αυτοκόλλητο χαρτί
Μικρά μυστικά
  • Μαγειρέψτε την μαρμελάδα σε χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να διατηρηθούν όλα τα αρώματα, να μην χάσουν τη φυσική τους γεύση αλλά και να μπορέσετε να την ελέγξετε καλύτερα να μην καεί
  • Χρησιμοποιήστε ώριμα, γλυκά και ζουμερά βερίκοκα για να έχετε έντονη γεύση και τέλεια υφή στη μαρμελάδα.
  • Χρησιμοποιήστε μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο για να μην κολλήσει η μαρμελάδα
  • Προσαρμόστε τον χρόνο βρασμού: Ο χρόνος βρασμού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποσότητα της μαρμελάδας.
  • Για να ελέγξετε αν η μαρμελάδα είναι έτοιμη κάντε το τεστ του πιάτου. Βάλτε ένα μικρό πιάτο στην κατάψυξη για λίγα λεπτά, ώστε να κρυώσει. Όταν πιστεύετε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη, απλώστε μια μικρή ποσότητα στο πιάτο και αφήστε τη να κρυώσει για λίγο. Ύστερα κάντε μία γραμμή με το δάχτυλο ή με το κουτάλι. Αν η μαρμελάδα δεν ρέει εύκολα, κα συνεχίζει να έχει πηκτή υφή, τότε είναι έτοιμη.

Μαρμελάδα βερίκοκο

Prep Time 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course Μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού
Servings 4 βάζα των 250 γρ

Equipment

  • 1 μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο
  • 1 ξύλινη κουτάλα

Ingredients
  

  • 1 κιλό βερίκοκα ( καθαρό βάρος χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κομματάκια)
  • 300 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κάψουλο βανίλιας (προαιρετικά

Instructions
 

  • Σε μια κατσαρόλα, αναμιγνύετε τα βερίκοκα, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αν θέλετε, προσθέστε τη βανίλια για περισσότερο άρωμα . Αφήστε να σταθεί για 2-3 ώρες, ώστε τα βερίκοκα να βγάλουν τον χυμό τους και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους
    .
  • Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συχνά μέχρι ξεκινήσει να βράσει. Ξαφρίστε
    .
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι να πήξει η μαρμελάδα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Κάντε το τεστ με το πιάτο για να ελέγξετε πότε θα είναι έτοιμη.
  • Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει για λίγο.
  • Στη συνέχεια, μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια και κλείστε καλά τα καπάκια. Αναποδογυρίστε και αφήστε να κρυώσει η μαρμελάδα.
  • Διατηρήστε την μαρμελάδα στο ψυγείο.. Απολαύστε.
  • Καλή επιτυχία

Notes

Keyword βερίκοκα, μαρμελάδες
Πώς αποστειρώνουμε τα βάζα;

Αν φτιάχνουμε σάλτσες η μαρμελάδες και θέλουμε να τις αποθηκεύσουμε, η αποστείρωση στα βάζα είναι μια απαραίτητη διαδικασία. Μόνο το καλό πλύσιμο ΔΕΝ είναι αρκετό. Γιαυτό, αφού πλένουμε τα βάζα, σκουπίζουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά να μην έχουν νερά. Έπειτα τα τοποθετούμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά. Βάζουμε μαζί με τα βάζα και τα καπάκια τους χωρίς να σκεπάζουμε

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Close
Stin Kouzina Mou © Copyright 2022. All rights reserved.
Close